Peter Pan (regie: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske)

Beoordeling: 3 sterren

De film begint in Londen, in het huis van de familie Lieveling. Meneer Lieveling en zijn vrouw zijn zich aan het klaarmaken voor een feest. Meneer Lieveling vindt echter dat Wendy zich een tikkeltje volwassener moet gaan gedragen en haar (kinderlijke)fantasie dient te beperken.Peter Pan en Tinkerbel komen langs en zijn op zoek naar de schaduw van Peter, die hij bij een vorig bezoek aan het huis is verloren en die toen door Wendy is gevonden. Wendy wordt wakker en helpt Peter zijn schaduw terug te krijgen. Wanneer Peter hoort dat Wendy volwassen moet worden van haar vader, besluit hij haar en haar broers mee te nemen naar Nooitgedachtland. Hij leert ze vliegen en samen vliegen ze weg over Londen.

De jaloezie van Tinkerbel zorgt ervoor dat de Slimme Jongens zich tegen Wendy keren, maar Peter redt haar en verbant Tinkerbel voor een week. De Slimme Jongens werden gevangen door een groep Indianen, terwijl Peter en Wendy ontdekken dat Haak een Indianendochter hebben ontvoerd. Hij redt het meisje en bevrijdt de jongens. Ondertussen weet Kapitein Haak via Tinkerbel een val te zetten voor Peter en de Slimme Jongens. Dankzij Tinkerbel weet Peter echter aan deze aanslag te ontsnappen en verslaat hij Kapitein Haak.

Peter Pan was helaas niet de film die ik me had voorgesteld en die ik me vaag meende te herinneren. Het verhaal is wat te ongestructureerd en rolt wat te snel door van de ene situatie in de andere om goed te kunnen volgen. Aan de andere kant kent de film wel de kwaliteit die van een Disney Classic mag verwachten: goede muziek, grappige typetjes, warme tekenstijl. Al met al een middenmoter.
Deel dit bericht
Getagd , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.