Column D66 – Nog één jaar

Ik val met de deur in huis deze maand: ik heb besloten om mij volgend jaar (2018) niet te herkiesbaar te gaan stellen als voorzitter. Nog één jaar dus en dan stop ik met mijn werk voor het bestuur van D66 ‘s-Hertogenbosch.

Die beslissing heb ik niet lichtvaardig genomen: ik denk er al enkele maanden over na en heb daar zowel mijn persoonlijke omstandigheden als die van de vereniging in meegenomen. Op persoonlijk vlak wil ik mij graag voor andere zaken gaan inzetten binnen en buiten D66, voor de vereniging is het goed als mensen na lange tijd in een bepaalde functie doorstromen of ruimte maken.

In mei 2018 ben ik 12,5 jaar bestuurslid voor D66: eerst in Nijmegen van eind 2005 tot eind 2008 en van eind 2008 tot mei 2018 in onze mooie gemeente. Ik heb dan vier gemeenteraadsverkiezingen, vier fracties, meerdere wethouders, twee coalitieonderhandelingen en talloze andere verkiezingen meegemaakt. Ik ben bestuurslid campagne, ledenactivering, secretaris en voorzitter geweest. Ik heb met tientallen actieve bestuurders mogen samenwerken. Kortom: ik heb veel gezien en gedaan en je moet stoppen voor je sleets wordt.

Maar voor ik uitgebreid ga terugkijken moeten de handen nog stevig uit de mouwen het komende jaar: een lijsttrekkersverkiezing, een innovatief verkiezingsprogramma, een mooie kandidatenlijst met 50 mensen, een stevige campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, opnieuw de grootste van ‘s-Hertogenbosch worden en onze plannen voor ‘s-Hertogenbosch verwezenlijken en een visie voor de toekomst van onze afdeling neerzetten. Ik ben dus nog niet klaar, maar kondig wel aan dat er ruimte komt voor een nieuwe bestuursvoorzitter. Iedereen met interesse: wees welkom om te snuffelen aan het bestuur!

Deel dit bericht
Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Één reactie op Column D66 – Nog één jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.