Column D66: Een gelukkig pre-verkiezingsjaar!

Allereerst wil ik u een zeer gelukkig Nieuwjaar wensen. Ik hoop dat u zowel in uw persoonlijke omgeving, met gezin, familie of vrienden, op werk of bij hobby een mooi jaar mag hebben. Voor onze afdeling een bijzonder jaar: het voorbereidingsjaar op gemeenteraadsverkiezingen!

Ik mag dit bijzondere jaar nu voor de vierde keer meemaken. Terugdenkend aan die andere jaren, kan de ik ontwikkelingen in onze partij van de laatste 12 jaar voorbij zien komen. In 2005 zat ik net in het afdelingsbestuur van de afdeling Nijmegen en lag de hele partij op zijn gat. Het Kunduz-debat, een minder gewenst kabinet met CDA en VVD en uiteindelijk een eigen campagne los van het landelijke imago. Het leverde een stijging in zetels op, maar echt blij waren we niet met de stand van de partij in 2005/2006.

Daarna verhuisde ik naar ‘s-Hertogenbosch en in 2009 kon ik daar meehelpen aan het opbouwen van de partij. We zochten kandidaten, een lijsttrekker en een partijkader en met 3 zetels keerden we terug in de raad. De lijn was omhoog op alle fronten en we vierden feest. We konden weer meedenken, meepraten en meedoen!

Toen kwam het heel lange jaar 2013-2014. We begonnen vroeg, maar met uitgestelde verkiezingen konden we een aantal zaken doorschuiven naar het jaar waarin de meeste gemeentes volop campagne hadden. We wilden groeien, we moesten groeien, we wilden de grootste worden. Het waren uiteindelijk 248 stemmen verschil met de nummer 2, maar we zijn de grootste van ‘s-Hertogenbosch.

En nu, nu ligt de lat nog hoger. We zijn in de lead en willen in de lead blijven. Er zijn nog zoveel mooie dingen te doen in onze gemeente. Niet alleen vergroening of beter onderwijs, maar ook op het gebied van een transparanter bestuur kan D66 nog veel betekenen vanaf 2018. Ideeën? Energie? Kom meedoen! Word lid, word actief en graag tot bij onze nieuwjaarsborrel op 6 januari om 20:00 uur in het Groote Genoegen!

Deel dit bericht
Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.