Column – Nieuwe energie!

‘s-Hertogenbosch wil in 2050 klimaatneutraal zijn: een mooie doelstelling om met nieuwe energie en zonder negatieve invloed op ons klimaat te willen werken. En dat onderwerp is niet alleen lokaal interessant, maar ook internationaal aan de vooravond van de klimaattop in Parijs. Daar worden langetermijndoelstellingen vastgesteld voor een duurzame samenleving.

Op 28 november stond D66 ‘s-Hertogenbosch in Hintham op straat om mensen te spreken over windmolens: nieuwe energie voor onze gemeente. D66 ‘s-Hertogenbosch wil namelijk graag weten wat inwoners vinden van het plaatsen van windmolens op het industrieterrein De Brand II. D66 stond op hetzelfde moment ook in Berlicum over hetzelfde onderwerp. Van de 40 ondervraagden in Berlicum gaf 90% aan dat windmolens nodig zijn en ruim 50% vindt ze ook nog eens mooi!

Maar ook de vereniging D66 ziet veel nieuwe energie opborrelen. Diverse aspirant-bestuursleden melden zich op basis van onze vacatures, de themagroepen beginnen hun draai te vinden, maar zoeken ook nog nieuwe energie en er gebeurt ontzettend veel. Een kleine opsomming: Landelijk Congres, De Borrel DB66, bijeenkomst over de begroting, bijeenkomst met de voorzitters van D66-afdelingen uit Noord-Oost-Brabant, een bestuursbijeenkomst voor heel Brabant en de reeds genoemde straatactie.

Bruis jij nou ook van de energie en wil je graag energie krijgen van alle D66’ers om je heen? Kijk dan ook nog eens bij onze vacatures of kom kennismaken op vrijdag 4 december bij onze volgende borrel!

 

Deel dit bericht
Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.