How Reading Fiction Helps You Think Better | IdeaFeed | Big Think

LezenIk schreef al eerder over het nut van het lezen van fictie. Op de onvolprezen website Big Think staat ook nu weer een onderzoek beschreven dat het nut van fictie boven niet-lezen en non-fictie beschrijft. Het artikel How Reading Fiction Helps You Think Better beschrijft een onderzoek waaruit blijkt dat fictielezers beter kunnen omgaan met onzekerheid en ambiguïteit. Andersom gezegd: “People who feel a strong need for certainty can be more likely to make snap judgments and grow rigid in their thinking.” Kortom: lezen is goed voor je. Hopelijk kan ik dat ook dit jaar weer duidelijk maken aan hordes leerlingen #utopie.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.