Alle jonge verdachten eerst naar psycholoog – Nederland – TROUW

De werkwijze die in het artikel Alle jonge verdachten eerst naar psycholoog in  Trouw wordt aangekondigd, lijkt mij een zeer waardevolle. De tendens in het strafrecht is dat er steeds strenger, harder en eerder gestraft moet worden. De achterliggende problematiek, de persoon achter de dader, die doet er steeds minder toe, zo lijkt het. Maar waar wordt de samenleving uiteindelijk beter van? Van mensen die telkens weer terugkeren in verkeerd gedrag? Of mensen die geholpen worden in hun positieve ontwikkeling?

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.