Ted van Lieshout, Mijn meneer

Mijn meneer

Beoordeling: 5 sterren

Mijn meneer is een heel bijzonder boek. Ted van Lieshout heeft hierin zijn ervaringen met een pedoseksuele meneer. En zonder dat ‘zijn meneer’ als vies monster wordt neergezet, eerder het tegenovergestelde, beschrijft hij hoe de vriendschap tussen Ted en meneer Timmermans zich ontwikkelt.

Ted van Lieshout bezit het talent om precies dat op te schrijven wat een ‘echt’ kind denkt: niet schrijven alsof je een kind bent, maar schrijven vanuit het kind. Bovendien heeft hij een zeer eigen stijl: korte zinnen met bijzondere observaties en soms geheel eigen uitdrukkingswijzen of woorden en af en toe een gloednieuwe ’tegeltjeswijsheid’. Als je hem vaker hebt horen spreken, hoor je zijn stem als je het boek leest, zo typisch Van Lieshout is het.

Mijn meneer is het bijzonderste boek dat ik in lange tijd heb gelezen en zou eigenlijk door iedereen moeten worden gelezen!

Deel dit bericht
Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.