The Fabric of the Cosmos

De tv-serie The Fabric of the Cosmos kwam ik een tijdje geleden op internet tegen en hoewel het programma via de hierboven gelinkte website niet te bekijken is helaas, zijn alle vier de delen ook te vinden via Youtube (juni 2012: helaas is dit programma verwijderd van Youtube).

In The fabric of the Cosmos worden de grenzen opgezocht van wat we op dit moment weten op natuurkundig gebied over het heelal. Voor een bèta vermomd als alpha, zoals ik, is dat een perfect excuus om die hersendelen weer eens te heractiveren. Deze serie is echter niet (alleen) voor nerds of deskundigen, in heldere taal met herkenbare voorbeelden en mooie animaties worden ingewikkelde zaken als ruimte-tijd en het feit dat ruimte niet niets is voor iedereen inzichtelijk gemaakt.

Voor iedereen die kerstvakantie heeft en vier uur wil genieten: The Fabric of the Cosmos!

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.