Verbind macht, invloed en het algemeen belang opnieuw #ElectionNight

De uitslag van de #ElectionNight is vooral een boodschap aan politici in de wereld: doorbreek machtsstructuren; verbind macht, invloed en het algemeen belang opnieuw. Met name dat algemeen belang heeft te lijden onder het doodrukken van groepsbelangen.

In #Europa hebben we vooral wat te leren van wat er gebeurt: de invloed op het algemeen belang van Europeanen ligt nu bij een parlement, maar vooral bij landsministers en een commissie. Daar valt nog een flinke democratische slag te slaan.

Laten we werken aan een positief beeld van de toekomst, zodat we niet per se hoeven terug te verlangen naar een niet-bestaand nostalgisch beeld van het verleden.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.