D66 column: Komt u met ons meedoen?

Voor u ligt het eerste ledenmagazine van D66 ‘s-Hertogenbosch. Het eerste van hopelijk meer magazines in de komende jaren. Met meer ruimte voor achtergrond, met de mogelijkheid een aantal mensen in de afdeling beter te leren kennen en rustig te kunnen overzien hoe u actief kunt worden voor D66. En actief blijven we zeker met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 eigenlijk om de hoek.

We hebben namelijk nog veel voor te bereiden in de komende anderhalf jaar. Een verkiezingsprogramma, dat via inhoudelijke discussie en veel meedenken bij thema’s door leden tot stand moet komen. De themagroepen waarover u meer leest verderop in dit magazine zijn de centrale plek om mee te komen denken. En we willen uiteraard de beste kandidatenlijst klaar hebben staan, die we via masterclasses, een lijsttrekkersverkiezing en kandidatenverkiezing samenstellen. Bilal en Annemarie vertellen in dit magazine over hun ervaringen in de raad als nieuw raadslid en nestor van de fractie.

U kunt op verschillende momenten aanhaken bij onze route richting maart 2018. Als u interesse hebt in een plaats op onze lijst, moet u er wel snel bij zijn. Niet alleen moet u een tijd lid zijn van D66 om op de lijst te kunnen komen, als u ambities hebt om voor een verkiesbare plek in aanmerking te komen, zult u ook in de komende tijd al uw vinger moeten opsteken. Laat weten wat uw ambities zijn. Neem deel aan masterclasses en lever inhoudelijk uw bijdrage om te zien of het werk wat voor u is en of uw talenten en ambities passen bij wat een raadslidmaatschap of andere actieve bijdrage van u vraagt. Wilt u inhoudelijk meedenken, dan kan dat op allerlei manieren: van het meeschrijven aan het programma, tot een keer meedenken over een los thema of het programma wanneer het bijna klaar is. De routekaart die u verderop vindt, helpt u te kijken op welke manieren u allemaal nog meer actief kan worden.

En eind 2017 hebben we dan een programma en kandidatenlijst en dan gaat er een strik omheen. De strik van de campagne. En hoewel we elke maand de straat op gaan en online zeer actief zijn, wordt begin 2018 volop campagne gevoerd om de inwoners van ‘s-Hertogenbosch te laten weten dat D66 de beste keuze is. Wij hopen dat u met ons mee wilt denken en werken. Wij zien u graag binnenkort terug bij een borrel, themagroep of masterclass en wellicht staat u volgend jaar als lid in het zonnetje in het volgende magazine.

Wim Pelgrim
Voorzitter

(Deze column is tevens het voorwoord voor het ledenmagazine van D66 ‘s-Hertogenbosch dat september 2016 verschijnt)

Deel dit bericht
Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.