De hei op

Met het bestuur van de afdeling gaan wij de hei op. Nou ja, de hei, we zitten in de binnenstad. Maar het doel is wel helder: elkaar beter leren kennen en ons beleid voor de komende jaren uitzetten. Vorig jaar zijn we in een Brede Bossche School gaan zitten, beleid uit de koker van D66; dit jaar zitten we in de binnenstad, een gebied waar veel gebeurt en verandert op dit moment.

Op zich is een column over een heisessie niet zo spannend, want ik ga niet de agenda met u delen. Maar het biedt mij wel de kans om de rol van het afdelingsbestuur binnen D66 te bespreken. Voor veel kiezers zijn de fractievoorzitter en de wethouder het meest zichtbare onderdeel van de partij in onze gemeente. Daarachter gaat echter een groep vrijwilligers schuil die vaak onzichtbaar blijft. Geen ‘zakkenvullers’ maar mensen die belangeloos hun tijd en energie inzetten om sociaal-liberale idealen te verwezenlijken en de eigen leefomgeving een beetje beter te maken.

Als bestuur mogen wij leiding geven aan die groep vrijwilligers. Waar de huidige fractie en wethouder bezig zijn met het uitvoeren van respectievelijk het verkiezingsprogramma en coalitieakkoord, is het afdelingsbestuur bezig met de volgende stappen: een organisatie die de fractie kan ondersteunen; genoeg financiële armkracht om de komende verkiezingscampagnes en alle activiteiten te organiseren; genoeg actieve leden en de ontwikkeling van talenten voor functies in de raad en het college; inhoudelijke ideeënontwikkeling. ontmoeting en debat; een bloeiende permanente campagne. Allemaal zaken die gericht zijn op de middenlange termijn en de volgende verkiezingen.

Voor de komende jaren staat er veel op stapel: Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 en alles wat daarbij komt kijken. Genoeg stof voor een mooie discussie in het bestuur.

Deel dit bericht
Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.