2018? Vinger opsteken!

Het lijkt nog zo ver weg: 2018. Het jaar waarin we misschien wel weer met een WK mee gaan doen, het jaar van de Olympische Spelen in Pyeonchang (Zuid-Korea), het jaar waarin ik 34 word, mijn dochter naar de basisschool gaat en mijn zoon bijna 3 is in plaats van bijna 1. Kortom: ver weg. Aan de andere kant werpt 2018 zijn schaduw vooruit. Met het bestuur van D66 zijn we nu al aan het kijken naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Wie in 2018 mooie resultaten wil binnenhalen in een nieuw coalitieakkoord, moet in maart 2018 een goede uitslag bij de verkiezingen halen, moet eind 2017 een goed verkiezingsprogramma presenteren, moet medio 2017 een mooie kandidatenlijst gaan opstellen, moet begin 2017 een lijsttrekker preseteren, moet eind 2016 weten wie er ambities hebben, moet dus nu kijken wie zijn vinger gaat opsteken. Daar zijn we als bestuur dan ook druk mee bezig: we plannen bijeenkomsten in om mensen kennis te laten maken en te trainen, we gaan een masterclass organiseren voor mensen met ambities richting de raad en college, we denken na over de manier waarop we een verkiezingsprogramma gaan schrijven met elkaar. Zo is 2018 ineens toch een stuk dichterbij dan je zou denken.

Wat dat betreft voel ik me soms net Danny Blind. Om succes te kunnen hebben op dat WK in 2018, moet je nu op de voetbalvelden van alle clubs kijken wie er ambities heeft en wie er talenten heeft om over twee jaar topprestaties te leveren. Je kunt geen kampioenselftal samenstellen vlak voor de aftrap, dat doe je maanden daarvoor. En daarom ook moeten mensen die mee willen doen met de toppers in 2018, zul je nu de trainingsvelden moeten betreden.

Met deze column wil ik dan ook vooral een beroep doen op de leden van D66. Heb je ambities om in 2018 een rol te vervullen in raad of college? Wil je actief worden in de gemeentepolitiek in 2018 of ondersteunend zijn voor de fractie van dat moment? Wil je meeschrijven, meedenken of meewerken? Is een rol in het campagneteam iets voor jou? Steek dan nu je vinger op: maak kennis, laat jezelf zien, school jezelf en werk mee.

Laat weten wat je wilt door contact op te nemen!

Deel dit bericht
Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.