Een jaar college

Een jaar, wat vliegt dat voorbij. 27 januari was de eerste verjaardag van de coalitie in ‘s-Hertogenbosch. En niet alleen in de raad en het college is er in dat jaar veel verandert en gebeurt. Als docent, onderwijsenthousiasteling en betrokken inwoner van ‘s-Hertogenbosch ben ik vooral benieuwd wat een jaar onderwijsbeleid heeft opgeleverd. En dat is veel!

Heel direct zie ik de onderwijsontwikkelingen bij mij om de hoek. Kindercampus Noord krijgt langzaam steeds meer vorm. Een nieuwe brede Bossche basisschool in een duurzaam gebouw: een idee dat in de jaren ’90 uit de D66-koker kwam en inmiddels staand beleid is in onze gemeente. In de wijk Noord verrijst nu een mooi gebouw waarvan af en toe met een drone mooie beelden van worden gemaakt.

De Graduate School was een eerste echte overwinning. Universitair onderwijs in ‘s-Hertogenbosch: onze stad biedt daarmee onderwijs op alle mogelijke niveaus. Bovendien sluit de inhoud van de opleiding mooi aan bij de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Eric Logister heeft daarover in BNR Gangmakers het een en ander gezegd. Luister dat fragment hier terug.

Daarnaast laat D66 zijn sociaal-liberale veren mooi zien in deze coalitie met een scholingslening voor wie een plek op de arbeidsmarkt wil veroveren of behouden en te weinig geld hebben een opleiding te volgen. Op maat worden afspraken gemaakt en hoeft de helft van de lening maar te worden terugbetaald. Een investering in zelfstandigheid van mensen die een steuntje in de rug nodig hebben.

En dan is er weer het onderwijsfeestje van het jaar: de verkiezing van onderwijsvrijwilliger van het jaar! Al vier jaar kunnen scholen hun voorleesouder, klusvrijwilliger of ondersteuner bij natuurprojecten weer nomineren. We merken dat scholen zich inmiddels ook verheugen op de verkiezing en ons vragen wanneer we de inbox weer opengooien. En ik verheug mij persoonlijk weer op het jureren van al dat enthousiasme.

Al met al een prachtig resultaat na 1 jaar.

Deel dit bericht
Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | MIEExpert | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.