Ray Kurzweil: onthouden is voor robots

Ray KurzweilNaast onderwijsvisionairs als Ken Robinson, heb ik onlangs deze bijdrage op BigThink van Ray Kurzweil (vooral bij mijn dyslectische leerlingen bekend van het voorleesprogramma). Hij stelt:  Onthouden is voor robots, mensen leren door te doen.

Het onderwijs moet dus ook niet trainen in het uit het hoofd leren van feiten. Het onderwijs moet mensen op projectbasis laten werken en laten werken aan het oplossen van grote problemen. Een interessante visie, waar ik veel in herken en meer mee zou willen.

Het huidige onderwijs wordt echter geremd door de meetdrift van de onderwijsinspectie en minister. Onthouden kun je meten, inzicht, toepassen en creativiteit niet. En laat daar nou de grootste kans liggen voor het onderwijs!

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie